Friday, 2 December 2011

Terengganu and Kelantan ! Here I am =)

Jyeah !

HOHO, well., Best tahu tak experience pergi dekat negeri-negeri ni..
Biasa lah, orang tak pernah pergi Kelantan.. Terengganu tu selalu lah sebab selalu pergi Kemaman.. But, Kelantan.. Adik-adik and ned first time sampai sini..

_TERENGGANU _

Fuh !! Syok sangat .
Hari Khamis, pergi Terengganu duduk rumah MAMA IDIN, then, tidur dekat homestay Pulau Duyung ! Weyh ! Memang terbaekk lahh.. Cantik sangat tempat tu, scenery ! Whoah !!!
Lawa sangat. .
Biasa lah homestay kan ? mana tak nya, nak kata semua complete tu, tak ada lah, but, cukup setakat kelengkapan yang penting ada okay lah tu..
Wow, early in the morning , adik-adik ned pergi belakang rumah and stay kat jeti.. alamak, tapi time ni ned tak bangun lagi kud, lewat sikit.. Dah janji dengan adik-adik nak pergi round kampung pulau duyung tu, HEHE,, tengok-tengok dalam pukul 9 pagi baru kami pergi..
Cantik sungguh pemandangan tempat tu.. =)












Kami sekeluarga one day je ada dekat Terengganu.. Because ingat kan nak balik tomorrow..
Jalan-jalan pula dekat pasar payang !!!
Imagine, apa ada dekat pasar tu ??
Ehh, pasar mesti lah ada ikan, sayur, HAHA ,, macam-macam lagi,.
Lupa pula nak masukkan pics.. Maklumlah card reader rosak. Tak apa, nanti upload lah..
Lepas kami pergi pasar, cari baju batik daddy.. Pergi kedai ni, tak kena sini tak kena.. Haduiii!!!
Macam-macam.. +__+ ..
WOW ! Kami ingat memang nak balik dah that day, tengah duduk santai dekat depan pasar tu, Mummy, pujuk my dad ajak pergi KELANTAN !
At first, daddy tak mahu pergi sebab ye lah.. Daddy tu tetap pendirian.. Habis anak-anak pujuk daddy,. Kami mana pernah sampai Kelantan ni.. Last-last, daddy makan dengan pujukan kami !\
Kembang kejap =)

We arrived Kelantan around 1830 .. (Friday)


Mummy dah set up dekat mana we are going to stay.. Haihh !! Terkejut lah pula we all when she said homestay tu rumah kampung ???
At first, memang lah anak-anak dia happy sangat, maklumlah tak pernah duduk kat dalam rumah kayu.. Izfard, Izmeth .. Suka sangat.. Rumah tok kami tak ada lah kayu, zaman pun sudah moden, apa lagi, batu lah !
Ish, seram tahu tak rumah kayu tu, macam ada hantu je,. Takut sangat,. Malam-malam ada bunyi..
Krik, Krik , Krik.. ????   Tasha takut sangat, bilik dalam rumah tu ada yang pecah tingkap, bilik tu lah jadi bilik ned + tasha.. Scary-scary !! But, daddy kata tak ada hantu pun.. Alah, biar kan ajea.. Kami sampai rumah dalam pukul 1 ke 2 pagi, because we went to Wakaf Che Yeh a.k.a Uptown Petaling Street yang ada dekat KL tu,.. Tengok ni..






Agak-agak pagi macam tu yang first bangun for sure my beloved granma, TOK !
Bangun, kejut pula cucu-cucu sekali nak sembahyang subuh.. Lepas bangun, tiba-tiba terdengar mummy cakap " Semua macam tak selese je tinggal kat sini, kena pindah ni " 
:) Hoi Hoi..
Tersengeh macam kerang busuk bila dengar dah lah baru lepas shower,.. HEHE, Then, Tasha and me pergi cari breakfast across jalan and beli .. Mahal juga satu nasi lemak cost RM 2.00
Mahal nya ! Okay, then kami ke Pengkalan Chepa ! Not bad but so hot..
Banyak kami beli baju.. Ye lah, bawa baju for 2 days je, tak tahu pun yang nak perginya around 4 days kan ? So, Izmeth and Izfard dapat baju, so do I , Tasha sekali.. Eh, Mummy and Tok pun beli sekali.. HEHE.. Kelakar lah pula rasa kena beli-beli baju..
But, kesian pula dekat daddy.. Baju tido je ?? Eh, tak apa.. Dia dah ada baju batik yang baru beli... SEMART LAGI !
But, before we went to Pengkalan Chepa.. We visited our NEW HOMESTAY ! Which is located near by WAKAF CHE YEH ! Dekat sangat
Cantik lah juga ! But, weyhhh !! Dalam kampung juga, takut juga , scary juga ! Apa ni, ?? But, better than yesterday.. Look , tak ada picture lahh.. Soon ya .. =__=




* We are trying to suit ourself here *

Credit to :
My mom, My dad, Tok, Tasha, Izmeth, Izfard< adik( ASEEF)

Have A nice day !
=)



No comments:

Post a Comment