Wednesday, 30 November 2011

Sakit Kepala + Kucar ! = NED ? =S

Sob , sob , sob

Oh, hari ni. sangat malang nasib..
Yelah, mana tak nya ,, elok-elok ajea sihat walafiat, tiba-tiba tanpa diduga kena pula serangan sakit kepala.. Ni mesti sebab hujan dalam beberapa hari ni .. 
Orang nama pun hujan, tak sah lah kalau tak keluar main kejap.. 
Even kejap pun jadilah.. Tengok, ni lah akibat .. HAHA..
Okay, cerita pasal sakit kepala dah habis, masuk pula kekucaran ..



Okay, mummy! Hari ni last day dia kerja dekat office, so , boleh lah nak cakap might be beban dah loose sikit kud .. Hurm, tapi bukan bermakna kekucaran sebab itu..  Congratulation lah mummy yea !! Benda yang buat ned kucar is , sebab lain.. HAHA.


Then, time makan malam .. 
Elok-elok ajea tengah dinner dengan family, suddenly, mummy" Anak-anak , packing barang because esok nak pergi Terengganu " =_=' 
Muka dah berubah dah.. Gelabah . Risau .
Mesti lah, cuba cakap siapa tak risau kalau homework yang bertambun tu tak siap-siap lagi kan ????
Hey, dah gelabah dah ni.. Tak apa lah, bertekad after balik dari Terengganu nak siap kan sikit, tak semua pun asal buat ajea ..Tapi untung lah, sebab pergi sekejap jea, FUHH ! 
Okay lah, nak packing ni.. And then, tidur terus.. Penat dengan sakit kepala nya lagi.. Macam-macam, esok nak travel panjang lagi ni.. Next story, cerita lain kali..
Bye !

XOXO,enedrem,1 DEC, 0019

ANGRY BAKTI UNITED ( A. B . U . ) abulha ^___^

Bakti ! 
Rock habis !

Apesal pulak ? Oi , Tanya aku lagi .. Panaspanas .. Kelas ni , memang lha rock , orang jea tak tahu kud , But , Aku rasa habis famous dah satu form .. Ala , bangga lha pulak ! * gedikgedik * ( Macam BOB lha pulak ) Sori .

This class ada 29 people , HAHA , kalau aku tak silap , tapi betul lha ..
Okay dude , Aku dah nak start merepek pasal budak-budah ni ..

Ketua kelas aku , Huahuahua ...
IRFAN ZAMRI ..
Budak ni , koya kud , maklumlha , ketua kelas 4 Bakti , memey lha macam ni , sabor jea lha ..
Dia lha Taik ko ! Tapi , fuh , boleh lha responsible . Perangai gilagila , macam anak buah juga !

Assistant Kelas , AISHAH
Boh , ini aku cuak , sebelah aku , Bai'ah lagi , kalau siapa buad maksiat , respect lha kawan ni .. Kan > __ < * Macam aku tak berase , Dia sangat Cool , Lawak , Sporting . Alim yang penting.

And the rest : 
( Aku start dari ikud tempat duduk lha ) DEPAN TO THE BACK YA !

Alyaa Athirah : PKR maju ni , sangat best , rock gilaaa =)
Syikin Bakri : Aku tak tahu asal orang panggil dia Ustazah Pilihan ? Tapi , memey kud, ada gaya lha .. Aku jea yang tahu kat dorm .. Hua 
Alia Syafinaz : Pergh , Hot maket ni , cun .
Suha Sahwan : Woo , erm , no comment GEMOOKK !
HakimQC : Budak ni memey star Chemist , PKR Hamdan boh , guyang !
Syafiq Asha'arey : Pandai weyh addmaths and the rest , EHSAn next year. =0
Fahmie : HEHE , Bro . Dia atok yang tua , selalu kena ejek , tapi best sangat galok over .
Naqib : Chong ? eh , taktak .. Baik jugak , tapi , tido tak ley blah .
Mukhriz : Selalu pergi reDOX , ape pun tak tahu dia buad , =='
BOB : WooH , ini memey lha , gedik , mengade , tapi habis syok kawan dengan dia .. =)
Adzim : Bekbekbek ! Weh , bunyi ape tu ? Loh ! Kambing rupenya ! Bapak gila dia ni , ngarot merapu , suka menyampuk kacau line sumpah koya ..
Grrr..
Faris Aiman : Suka dia , cool . Baik . Polite and Pandai bagi advice.. =D
Ierah : Kuat cakap ini budak , tapi boleh lha , stalk makanan penting ..HEHE
Jiha : Hoo , yang ni tak ley blah , ISKETAMBOLA adzim and efun panggil , ngarut jea , hebat Physic ..
Fatin : Erk , Zombie !! HEHE .. Ayu . Koyar . Tapi , best doh kau ..
Nana : Mek kelate sorang ni lawak , ape jea dia gelak .. HAHA , boleh nana .
Nabila Huda : Huu .. Yang ni mak kepada siapa ya , Husna and the rest , sangat caring , suka sponsor apeape , aku suka .. Mata selalu nak nangis . sori kawan 
Syidah : Hm , Kacep Md Nor , Sokmo balik lewat , Pekan jea pong !
Imah : hee , Aku suka kau , mulut laser , Mata , Bulat < Whoah !
Husna Dzeidee : LOL , Awesome habiss ! Korang tahu perangai die , malas cakap .. Hehe , Chill MGS !
Md Nor : Hok ni , senyap , tido , sokmo lepak dengan syidah .. hehe
Khairil : Hehe , baik hati . Tapi aku pun tak tahu , 
Latiff : Yang ni memey tak dok sokmo dalam kelas , gy JASA .. Selalu kuar Toilet , ade pae haaa kat sana ?
Sudin : Lawak budak ni .. sporting aku suka !

Pancit .. Hehe .. Sori dude for the comments .
Dengan ada budak budak macam ni lha kelas Kami Rock habiss .. Best tahu ! 
* Hope cukup , semuanya ..

Peeps : Tengok :


Teringat memory 4 Bakti , ohhh <3 



Cute nya .. <3


Semua orang pandang irfan , Famous ..


 Kenangan dengan cikgu cun .. HAHA


Lastly , My words ..
Dah , itu saja .. <3 you guys , forever , Aku sayang korang sampai mati .. Till the end of the world ..
Ned gorgeous , * Bapak perahsantan .. Sori .

enedrem 2210 , 4 bakti 11'

Tuesday, 29 November 2011

S.A.H.A.B.A.T ? F.R.I.E.N.D ?

Let's start . .

I never feel this feeling before.. 
Strange . Weird . Sad . Disappointed . Aggrieved .

QUESTION :

Perlu kah kita mempunyai kawan atau sahabat yang mengecewakan kita >?
Huh ? ( Yes/No )

A : Yes 


B : No




Yucks ! Geli sungguh dengan question tu .. Seriously, I guess tak perlukan might be ..
But, kenapa in this world ada lagi manusia yang macam ni, kata friends ? Kawan ? Sahabat ? Teman lah konon.. Cakap macam hebat sangat ajea .,
Setakat cakap tapi kalau tak buat like you said, tak jadi apa-apa pun I thought .. Mulut cakap lain hati pun lain juga kan ?

"True friendship comes when silence between two people is comfortable.  ~Dave Tyson Gentry"

Issue ni I want to share because maybe somebody pun ada yang kena macam ni, So , I guess it's not wrong for me to share it..
My heart touched with the words that came out from HER mouth, even by messaging , But..anyway, it's still from HER !
Not all my secret can share with others, maybe I can say it as private ..
As a friend, we should understand each others.. I have the choice to tell .

"A true friend never gets in your way unless you happen to be going down."  ~Arnold Glasow

What a friend need to do ?

Listen to her/his problem if they have
Never makes her/him down
Always makes her/him happy
Support them
Give good advices
Being the best listener
Help them
Try to understand their feelings
Compromise always
Share something new when there some free time
Avoid cheating
Never makes them hurt
Always with them
Don't get mad to easily
Avoid fighting
Study and play together

But if the while I think on thee, dear friend,
All losses are restored and sorrows end.
~William Shakespeare


The most beautiful discovery true friends make is that they can grow separately without growing apart.  ~Elisabeth Foley


It is easier to forgive an enemy than to forgive a friend.  ~William Blake

 I Love My Friend, and I don't want to lost YOU ! 


This song is for dearest friends always ... <3

A friend knows the song in my heart and sings it to me when my memory fails.  ~Donna Roberts

XOXO,enedrem,29nov,1707

Monday, 28 November 2011

hang out with my family =]

Muahahahahahahhaha.....

Best nya rasa hari ni, feeling tak menentu , . Kenape ? Ehh, tak boleh ke tanya question yang releven ? (pfthhh) Menyesal pula cakap kan ? Okay, ned nak guna bahasa kasar ke baik ? , Baik lah. . Cause mood hari ni agak teruk kud ! Aik !, Tak, tak , tak . . Baik ajea . . 

Family ned hari ni, okay lah . Susah sangat nak cerita nya, start from this morning ya , ! Bangun subuh, then tidur balik . . Aduh , apa punya anak dara ni, tapi bangun awal tahu , pukul 7 pagi dah terpacak depan cermin menggeliat. . Teruk betul perangai . . "(Oh, peduli apa aku )". . Then, tak mandi terus breakfast, Hish , mesti korang kata hebat kan ? No way , jangan berangan lah ned ! . Hurm.. Then, tiba-tiba tengah elok tengok cerita kartun 3D , best sangat macam budak-budak cerita dinosour !! ' Tasha jerit , " KAKAKKKK !!!! " Terkejut pula dengar , tersembur air milo baru togok dalam mulut. . "Bersiap cepat nak pergi rumah tok + wan " , naik bulu roma ned dengar . . Dalam hati sempat lagi , "(aku dah lah belum mandi ) Lepas itu, pecut lari naik mandi. .

Moment paling best is when we reached Sg, karang , Berserah . . Suddenly teringat pula dekat my friend, Daniel Samuel . Hish > , < ! Hurm, we enjoyed ourself chit-chat dengan wan lah, main-main lah , minum air kelapa dady kait , best sangat . .yang paling best time main dengan baby, Tasha yang bawa keluar MUKHSIN dari rumah . . HEHE ... So Cute !! MUAHXX !


GERAM !!! comel sangat ! MUKHSIN <3






 Lepas tu, makan Mi Calong ! Hoi,Hoi !!!!!
Siapa tak tahu Mi Calong kesian sangat . . Best In My World . .My world Not Yours !
Tengok ni . .

(ini rupa Mi Calong 0,O )

Best sangat mi tu !!!! 

Okay lah, The moment time makan tu, My mom and dad sibuk cerita pasal makanan lah. . Then, talking about US !!! Not United State lah, But us (kiteorang ). . Rindu pula time makan ramai-ramai dengan family ni. . Syok tahu ! Baru dapat rasa yang family tu, sangat important in my life . Now, ned tak akan pernah abaikan my family . .Sayang sangat ! . Erm, time ni dah hujan dah, sempat lagi main dengan adik tengah hujan kat beach tu, FUHH ! ada fishermen baru balik dari laut. . Sian pula tengok mereka . . Tapi, tak apa. . Kerja kan > ? Kena lah faham . .

Okay lah kud ! Apa pon I love my family . . Hang dengan family bukan senang kan kalau parents yang betul-betul sibuk bekerja sampai tak ada langsung masa nak spend dengan anak-anak. . HARGAI LAH FAMILY ANDA !

( LOVE THEM =) ) <3 . .

Saturday, 26 November 2011

I respect Him So much ^^ =)

Thanks to him . .

Okay , now. . I do realise with what I did before. . Might be I'm so selfish and didn't think about what people said . . But, I know that I make a big mistakes ever in my life now. . Trying to change steps by steps from now ! I need people to help me ., give a right way . , Oh Allah, show me the right path . . Tonight, I got a great inspiration from a true friend who I respect . . Since we were kids, we did know each others, until I met him back in my school . . Oh ! The world is so small . . I remembered the first time I met him in a primary school , he is so perfect ! Remind me when our class teacher picked him as a class monitor and me, as his assistant. . When I started working with him, can I say WHOAH ? . Hurm, he is fantastic when doing his duty . . Responsible is a part of his life I guess .

Well, come back to my real life, then I started to know him back in form 2 I guess. . He does't change at all . Just his a bit matured I thought . . He performs well . . Better than me. .

Now,  I think that I did a wrong thing in my life . . I don't know why I turned myself from the real me      to the one I can't detect . . WHY AM I LIKE THIS ? ? . You remind me to the real me my friend . . Thanks . . You did give me advices and guide me . . I know where is my mistakes now ! Thanks ,.

Ariff Sufi ! You are so great and I will always respect you my dear friend . . Nothing can change me , unless I change myself . . Inshaallah with your help and others , I can do a magic . . Sorry for not being a good leader . . And I will always remember what you said .

from the right , ARIFF SUFI =)

HIS WORDS REMIND ME :
Ned,
Kita duduk atas sejadah.
give out urseld 100% to god
remember what had we did.
Cry for it.
DO.BEG.FOR.FORGIVENESS
InsyaALLAH,
ALLAH akan ampunkan
ALLAH Maha Pengampuunkan?
Ned?
Sometime, a small change do make a big difference. .
a friend that can really lead u. .
all Praise To Allah ned.
XOXO , enedrem ,27nov,0043

WeDding AgaIN ! !

WEddINg ????

HEy , hye ! Okay today, wait !, Haaa... 26Nov, Ohh .. Want to know something, I attend a wedding ! ! Whoah ? . . Bukan senang Ned pergi wedding . . Mana tak nya, for sure I have to go because wedding cousin . . Ya la . , my aunt's son. . Abang Emi , So sweet time mereka bersanding . . HEHE . . I tak ada many story mahu cerita but best sangat wedding dekat situ. Makan yang sangat tak boleh lupa lazat sangat . . Sehingga menjilat jari gitu . . Apa lah Ned mengarut ni ? ? Tapi, betul apa. . Well, theme tadi all grey just for our family lah. . Penat nya mencari baju nak pakai . . I dah lah tak ada baju kurung grey . ! Luckily my mummy sangat penyayang bagi I borrow baju dia. . Sangat cantik ! Not me lah, but the dress . . Ikut kan hati nak pakai baju biasa aje. . But, my mom dah suruh. . Follow je. . Wedding buat dekat De Rhu Kuantan . . Bukan Rompin ya ! Hurm, suka tengok gelagat orang time pergi wedding macam ni . . Ada yang bawa boyfriend lah, yang lonely lah, pasangan husband and wife yang romantik lah. . Aduh ! Jadi observer lah pulak Ned ni. . Tapi, tak salah kan ? ? Timba pengalaman . . The main point writting in my blog is just want to say happy wedding day itu sahaja ! Kuang3. . Apa pon, credit to, : 
Cs Ipah, Cs Ika, Cs Maya, Angah , kak Long and the rest ! Ada picture sikit, Cantik !
Ohh ya , picture dalam DSLR belum transfer lagi. . This is from Cs ipah jea. .

(candid ni ! cees )^^

XOXOenedrem,26nov,sat,1852

Thursday, 24 November 2011

I MISS HER . . ~NADINE ~


Ned, Nadine !


Nadine , I miss you so much <3

( nadine and me in Yemen dec 2010 )

Nadine ! !

 Today , My time to share about my roomates when i studied in Sana'a , Yemen. . Ohh, miss that sweet moment so much !
Suddenly this morning, 0831 , 25th NOv, my phone ringing . Unknown number ? I picked up the phone and NEDDDD !! I MISS YOU DEAR ! Hahh ?? Wondering who's that chick ? HAHA , huh? who's this ? NEDDD ! NADINE HERE . . ( shocked and speechless ) NADINEEEEE !!! MISS YOU TOO . . I replied. . We had a long chat . . That time before shower. . Laughing like hell . . HAHA . . I miss her so much , of course just imagine we did the same thing everyday in Yemen. . Went to school, chit-chat, gossiping . . Whoah ! Miss that moment ! she said we are going to have a reunion , for the Yemen 2010 group with teacher Rahimah for sure . . But, maybe around this December . . Hopefully I can be in KL that time . . Hurm , ?

Okay, let's check out about her :

Ahhhh !!! Nadine Azalea is her name . . She is so cool and adorable ! She has her own character . . Sometimes she's crazy and annoying just like me. . HEHE . . Ohh ! We spend our time last year between early November till 29 December 2010 in Yemen . . Same room . Her dad is a doctor , mom buissness woman I guess , . She speaks well English . . Debater for sure. . Adni school in Ampang . Loves reading novel . She has sister and brother . She loves her parents so much . Nadine loves talking . HAHA . I , never boring chatting with her . . She's enjoyable and so friendly plus kind  . . I miss hanging out together to the SANA'A MALL . . SHUMAILA HARI . . Ohh, buying home stuff . . sharing our husband which is chocolate . . Nadine , CADBURY i guess . . While mine is GALAXY ! Cool . . 

Time Rehlah Towilah so cool . . 1 week spend time with others . . We went to Aden, Taiz , Ibb City, Houdrawat . . Ohh, Best ! Those boys miss them . . And the girls , miss plus2 !
Credit to, : 
Ustaz Sultan , Mudir , Teacher Rahimah, Nadine, Husna Sabrina, Aliya Elmo, Nadiah, Diyana, Liyana, Adibah Domo, Sufeeya Amer,Alwina . !
Hasny, Yaseer, Yusof,Zayd,Mirul,Irfan, Hakimi ,Hilman, Anas, Ammar
Miss you guys so much !

( Mudir;s house , Our hostel )

(10 bestfriends ) =      )

( Us ! , 11 gurls )

( Husna Sabrina , Sufeeya, Nadine, Aliya, Ned , )
( we are at the beah, Aden Beach )

( we are true freinds. . We never far apart . . )

I will Always remember the sweet moment . .
XOXO,enedrem,1228,25nov

OKAY ! RESULT SO BAD . ='(

Talking about my result . . 

No wayy man ! ! Hey, horrible nya my result for final exam . .in SHAH . Ohh ! No wonder those teachers keep saying that our batch  so terrible. . Result punca nya . . WHY ? ? Come on , next year dah lah SPM ni. . We are SPM candidates dudes . . But, nak buat macam mana kan ? Well, tonite ned nak story about my feelings bila I know my result. . Just now, terbaca HUSNA DZEIDEE'S post dalam batch 0812, about how to check our result for students. .

 Then, I pon type lah my i/c and so on, i am VERY SHOCKED when I read my result . . Ohh Tidakk !!!! What happen ned ? ? Teruk nya anda . . Well, memang tak lain tak bukan my ADDMATHS memang dah fail dengan BIOLOGY. . Do you want to know something ? Actually I dah all out for my ADDMATHS and BIOLOGY , but why teruk sangat ? Really confused ' =( . Maybe ada lah yang I buat tak betol kan ? But, yang lagi terkilan bila tengok HISTORY sepatutnya A- tahu ! But. kenapa I dapat B+ jea ? markah dah betul . . Might be skema permarkahan dah berubah ni. . Hurm !, Ned , you should try harder after this. . Remember next year . . SPM ? =O Scary nya ! !

I dah ambil inisiatif, mahu tusyen this school holiday, but until now, don't know which place is the best. . Takot nak bagitahu my parents. . HAHA . . okay , just until here . . NiteZzZzZz !
xoxo, enedrem ,2319,24NOV

braces ! ! arghh !

ned speaks about her braces,

hello , this is my first time wearing braces. . ohh , best experience you know. . okay, maybe semua orang tak berkesempatan dapat pakai braces ni , just nak story sikit about it. . mula-mula pakai, first appoinment dengan doctor. . my dad and mom bawa pergi jumpa doktor kat klinik apa ya ? ohh, klinik DANA . . dekat dengan jalan teluk sisek tu in kuantan , , HAHA . . ingatkan nak pergi buat dekat UIA KUANTAN , tapi since klinik ni open, senang sikit . . tunggu punya lah lama dekat UIA , baik pergi sini aje. . 

oh ! starting dengan appoinment doctor 17 NOV , dia just ambil acuan then ukur gigi. . tak ape kud yang tu. . then, buat scalling ? macam tu ke ejaan dia ? ohh, kalau salah sorry.. after that, tiba lah time gigi ni kena pakai besi. . hari ini lah, 24 NOV dengan doktor SHARIFAH . . sian doctor tu , penat-penat jea datang dari KEMAMAN semata-mata gigi ned. . tak apa, kenalah berkorban demi kerja kan ? sangat baik orang nya . . she's just a young lady. .

 eh, nanti dah besar nak jadi DOCTOR ! Suddenly teringat time dalam kereta chit-chat dengan mummy. story about this lah kerja seorang doctor ni. .mummy cakap 'jadi dentist tak best, ! ned: ohh, kenapa pulak ? " She replied " ye lah jadi pakar sakit puan lagi best, ! I replied, memang lah nak jadi pakar sakit puan suka sangat. . ! Daddy suddenly interupted " Nak jadi macam mana kalau result BIOLOGY 40 % jea ? " Hish,time ni semangat I dah jatuh dah.. I tak putus asa lagi time ni, continue back, "ehh Daddy ni, nanti dulu belum lagi tiba masa" Semangat dah berkobar-kobar balik ! Mummy said " Mummy suka lah tengok budak-budak baya you dah jadi doktor kat hospital " I pulak terdiam while thinking. . OHH , Hope One Day I'm The One yang mummy cakap tu. . ! lepas tu habis sebab daddy hang on the phone. . HAHA . . 
HISH ! ned sambung cerita, Mana ya ? Braces eh ? Okay.., tapi yang pelik nya atas jea dulu dia pasang. . so, nak tak nak layan jea. . mula-mula penat sangat buka mulut letih ! lengoh pipi ni.. then one by one besi dia pasang kat mulut. . nak tahu tak ned ada gigi yang kena cabut !! 

ohh tidakkk ! tapi, next appoinment.. lama-lama lepas dia pasang rasa pelik dekat mulut, macam ada something jea timbul .. then, daddy bawa kami breakfast nasi lemak dekat restoran melayu.. Time tu, tak cakap apa dah perut dah lapar sangat. . Tak fikir dah ada braces ni, makan jea. . HAHA .. and then, baru sedar ohh ada makanan terlekat kat gigi. . HAHA . . lapar punya pasal. . Tadi tu, ada juga doctor suruh beli toothbrush, lepas ni memang ned kena jaga betul-betul lah gigi. . everyday kena brush after eat. . Penat nak kena jaga ni. . But tak apa. . Ohh ya , lupa nak bagitahu price.. ish !, tapi tak payah lah, sebab complicated sangat. . If you guys nak buat, try tanya doctor sendiri ya ! It's not being proud for wearing braces, but just want to share my experience. . 
Thanks ya ! So sorry peeps !
XOXO enedrem, 24nov 1824

Wednesday, 23 November 2011

MURAD IS THE BEST ! =)

MURAD !




( Muradianz girls )

( The boys )

hey there. . well grr ! mao cakap pasal rumah ned neh. . DAM* !! aku sayang gila rumah ni . . dah lha blue colour goshhh ! ! HAHA . . well. . bukan nak cakap ape . . but form 4 in this house kat SHAH jea lha yang cool gilaa tak ade orang boleh challenge . . because ape yang buad aku cakap macam ni cos, ye lha kan susah nak jadi one pack . satu hati sebulat suara ! susah sangat2 . . tak kesah cikgu nak kutuk batch 0812 but, still aku sayang . . mana2 pon aku sayang ! ned dah gila ! ahh, mampos !


obvious sekali, time annual dinner MURAD yang tak bole blah , fuhh ! punya lha KR and PKR buadd keje , susah tahu ! cari ni lha tu lha jumpa cikgu lha . . keluar masok bilik guru ade dalam sehari berape banyak kali entah , markett tahu ! duty lha katakan, kena jalan lha . . bt, ni credit tu HELMI TALIB and SYAFIQ SOFIAN , kalau tak ade korang aduh ! , tak tahu macam mana, rasenya tak success dinner kita tu . . ohh, tak lupa jugak dekat ZAFIERAH JAMAL and AIMAN YUNUS , hey if korang tak buad kertas kerja , no wayy dinner . .


 peeps !, dekat yang lain pongg , malas nak sebut semua cos ramai sangat ahli murad nya , nak2 lgy form 4 . . ramai sangat . . ape pon aku bangga sebab even dinner tu tak ade lha mewah sangat tak grand mana pon macam rumah lain, hanya ala kadar jea. . janji semua orang kenyang . . tak pernah harap pon ape2 . . just enjoy jea . . ye lha , susah kalau tak enjoy nak dekat akhir tahun kan > , < ? HAHA . . proud to be MURADIANS ehh, dpat pujian free2 gitu jea dari MISS ANN ! ohh ! happy nya . . tapi normal jea . . aku gilaa sumpah sayang sangat dekat korang ehh ,credit to : IRFAN ZAMRI, FARIS AIMAN , AHMAD NAQIB . . ohh, AZEEM ? sian kud kat dieorang , banyak betol kerja kena buad , l.o.l , HUSNA DZEIDEE , kau pemberi enzyme yang padu untuk MURAD ni , HAHA . . to AZEEM , aku tabik spring kat kau ang banyak gilaa berkorban energy for doing stuff , ! kan ? aduhh , ohh, ni credit to my beloved KR pulak , HELMI TALIB . . mana2 pergi mesti dengan kau punya lha . . aku tak tahu sangat mula2 kau ni macam mana . . but, after dah move dengan kau , rasa happy tetiba cos kau sangat lha responsible tao ? anything kau caring jea dengan budak2 ni . . ehh, sometimes kekucaran happen dekat kau , naseb ade orang tolong kann ? sorry lha if aku tak bagi 100% energy aku time settle everything . .


 HAHA , , tak ape lha the past kan . . tapi sungguh, sweet moment parok masa tu . . sayang kau helmi. . tak lupa jugak dekat SYAFIQ , kau sangat pro dalam bab2 ni, cekap gilaa. . even kau kata kau tak function !!! bagi aku, kau function sangat ehh, haii ! tak ada kau, tak tahu lha aku . . so, chill ea ? ? nak posting pics tapi nanti dulu lha sebab aku malas sangat . . cukup aku story ni jea . wait up ! ! aku add new story nanti pulak . . pancit kud write banyak2 . . k, bye !
LOL MURAD COOL !


( Emcee MURAD ! terbaekkk ! )
credit : Faris aiman and amelia




(my KR )


(from left, ZAF,HELMI,ME<SYAFIQ)

DORMATES SINCE 14

dudes , chill. .

hey, dormates the one yang sangat penting if kat hostel . . ape2 cari mereka . . oh, aku pon ade lha . ingat tinggal kat SHAH tu sorang2 ke ? eh, jangan jadi kera sumbang lha . . ape2 jerit SYIKIN !!!!! IZZAHHH !! adoy markett kud suare aku bapak kuad jerit ! satu aspuri tahu ! HAHA . .tapi seriously nedreme punya dormates so understanding ! imagine . since kami 14 , ape tak sampai sekarang still lgy , sob3. . dah start sad cos next year dah tak sama. . u all campak aku kat mana entah ! =( grr ! tak kesah ! but u r the best ever maa . . 
her name , SYIKIN BAKRI . . one more , IZZAH AMIRA ASRI . .
we re the three . . so sweed maa ! ape pon buad mesty same . ; suka duka , always together . share probs . but, aku jea , tak selalu ade dalam ddorm . merayau mana tak tahu lha heh . hee . love u guys !


(syikin, me and izzah ) <3 miss them much !

Tuesday, 22 November 2011

cs aku yang hebadd !


cs . . u are adorable !

 cs saharah ! OMG , bijakk sangadd !

nama dia saharah rabiyatun . .SPM this year . . rasenya result gempak neh !. dia sangat lha pandai nya ! my idol tahu ! best student . eh, top kat school jugak . dah lha g pisa . . tak silap lha . oh , wish i were u ! bestnya :) . erm, but tanam semangat ni sebab dia jadi enzyme . . amende BIO pulak tetibe jea. ohh, dia hebadd LK kud ! +maths .. baguss lha . . i like ! caring pon dia jugak . ish, tak kesah lha ape . . yang pasti dia sangat teror tahu ! dia sopan doh ! kalah lha budah shah.. aku ni puji lebih2 tak nak pape pon.. dah orang dah baguss kena lha puji kan >? oh okay , dia
GORGEOUS ! 
beautiful kud . =)

eh cs, jangan marah i eh posting bout u . . alah, well dah nak habess school dah kan ? ? bila lgy nak write nya . . well love u ! ahax, tnahks for being my cs. oh , tahu ned ni bengong sikit but. chill lha biase ajea ! oh . see u soon eh ! datang kuantan maa . =]

family time ! ! like like

watch this ! !
 (ned,tasha,izfard, aseef izque,izmeth ) ouh comel nya ! pink !
my family neh ! ohh, sweet nya !

oh well. . semua orang ada family kan .. so do i heh ! huuuu.. family aku nih the best tahu ! no one can challenge . . ceh ! proud lha pulak.. eh, tapi seriously. . best tao ! starting , my dad. . ohh , handsome nya dia. . tak ade orang boleh cakap dia tak handsome sebab anak dia ni cakap ayah dia lha paling handsome ! sumpah ! . . daddy, you are the best dad i ever have ! tahu tak why >? because daddy gorgeous + cool + understanding . . thanks daddy !
okeh, move on quick, tak sabar nak cakap pasal my beautiful mom ! mummy !!! yeayy ! mummy, ! yeay ! ohh ned , gila kah kau > ? yes, tak lgy kan ? start, mummy . . dia sangat best sporting gilaa kud :) aduh ! ! eventough dia tegas but she's understanding just like my dad. . dia pon cantekk ! patot lha my dad suka ! HEHE . . sorry mom ! mana-mana pon dia ade jea plan dia. . suka sangat travel-travel ni. . dengan geng dia. . mak ct, aunty anna and fav dia kak jaja ! ni, ape pulak plan dia cuti tak tahu lha . . but, dia memang ade planner sendiri for the kids lha . . macam-macam. . tthanks mom ! i like ^_^
move on to my sister tasha !
he tasha . . kakak sayang awak sangat-sangat tahu tak . . even nak cakap your cs ni tak caring tapi dalam hati ., bapak caring nya ade pink heart tahu ! suka sangat dia pink-pink ni .. amek kau ! HAHA .. okeh, study hard yea ! ape pon. . i love u ! <3
brothers : ohh ni ramai ni, mana satu nak mula tak tahu. . eldest,izmeth.. izfard .. aseef izque !
boh nama ! hardcore gila bestt =) pandai mamy and dady letak kan ? ohh izmeth awak ni 5a's eh upsr ! dah next year dah ni.. ohh jangan naughty yea ! kakak sayang sangat awak ! memang lha suka sangat nagisnya ! kememe ni ! aduh ubah lha ye imeth !
 aboy ! izfard.. haha kakak sayang awak jugak ! ehh, please ehh jangan banyak cakap sangat ! nanti tak ada saliva ! HEHE . ngarot jeah ! ohh, sayang aboy !
adek !! aseef izque . . comelnya sorang ni.. cute sangat baby mommy . . malam-malam nak tido pon kena orang tidokan. . kan dah besar . . adek2 !! tak pe. . upah kena kiss lha ehh  ? HAHA . . love adek so much !
hue. . best gila family ni. . D'ARCA family ! whoahh nama rumah pulak ! tak sabik . . ape pon, love mah family so much . . important ni !

hallloooo haaa kaceps and bestie =]

dudes,
jyeeah ! talking about what people said. . cees ! ! BEST FRIENDS ? ? . . ouh, for me, creating a blog is not for expressing my feeling but im going to talk about what i want. . best friends and so on. ! hey. . i don't have any bestfriends , i have bestie and also kacep's ! ! HAHA . love them so much . . hee. .
bestie's name : Intan Nur Syuhada Hamzah <3 ggorgeous gilaa ! !
                      i love u damN much tahu !
kacep's         : Muhammad Hafizul Asnan . . hee. !  ! adey !
                    : Raja A'isyah Nadhirah raja Alias . > ,< eh, same name lha ! aww, kau TERbaEEEkkk !
forever friends : Fatin Nadhirah Zahib . . ekk, ekk. . ohh PRADA MILANO !
                        Nurul Masjuri . .gila kau koya sangat ! tapi BEST lha ! same kepale macam akuh !

(this is =) intan hamzah:cute kann ? )

her name intan hamzah . ilmuans ! H12 rocks ! cool + keli gila heh ! 
oh, dia kepale same dengan aku koya rabok. . ahh, makan minum bersama kan ? tido pong ? aduh cm belangkas ! eh, belangkas dengan gurls tak ape. . jangan dengan laki sudah ! dia ni cee kuad merajok jugak . same jea dengan aku . . sian ! orang kena pujuk . ou, ego tak tinggi mana kan . em, tapi kau ni ramai peminat . jap . . mana PACA FARYSA  eh ? ish, tak sabik tetiba ! well, pembersih jugak kau ni even orang dok sebut kau KELI ! ohh nooo ! tak baik lha korang . she's my bestie ! cool sangat2 . . 

grr.. intan, ouh . . kau tahu kau penting dalam hidup aku kat hostel ! HAHA. . School too ! because If tak ade kau aku sumpah ! LOnely wey . . even ada others but we did the same things. . tak same macam dengan orang lain..> ,< tak kesah orang nak jealous . . so what ? nedreme does't care bout what people gonna say heh ! hish, ape jea aku mengarott. ! nonsence ! hakx . . eh. kau tahu kau sangat caring. . e.e. seriously wey. . ahhh.. sebab tu aku rase ish terhutang budi. . dunno how to pay u dear. . grrr. . secret pongg kita save jugak kan ? ? hehe.. story morry H12 best kudd ! ohhh !..ey,your mom is the best too. . but, my mom lagy best HAHA. . say to aunty she's cool lha. . keep on with your life and take care because you are too easy to get sick heh.  . okeh, XOXO XDD love you intan . eh, keli . opss ! shhh ! tak bagi tahu orang. . HAHA.


                                                       ( aisyah iya hey: nice kau ni ! =) )


dear raja,
RAJA A'ISYAH NADHIRAH  terbaekk tahu ! dia BUDIANS yang teramat . . kacep jugak dengan AZ dia. . kemana saje . jangan jadi perangai gitu dah lha . serabot tahu ! aiy, kacep che mie kan . hee. jangan tinggal aku dah ahh . eh , KACEP ? 

hee. kau nih cute maa :).. wait up ! aku lgy cute ahh. . anything you are so great ! donno, ! kau kan dengan budi kau kacep kau . . tapi, kau still dengan aku . ohh raja ! HAHA. . gila doh aku ! speechless , . you inspired me lha , ye lha kau kann hebadd in academic. . ape pon kau banyak ajar aku . . so, kacep ! thanks so much yea ! banyak sangat kau tolong aku . . PA lha, BIO lha. . semua kau sampai lha aku dapat the best result in my final exam berbanding dengan result aku before this perh ! cam haprak jea . . hee. . thanks !oh , ye lha . . tak boleh blah sekali time kita berSWEET kan ? best tak ? ahakx. . kau sangat cOOL . u have your own characteristics. . sometimes, aku pon tak dapat nak baca . . sorry lha if tak dapat nak faham kau 100% human ? memang macam nih ! kan. . sayang kau lha ! <3 damn much eh ? oh, jaga kacep kau dua2 yea !

                                          [ jap ! woo ! peeps . . PRADA and NURUL here ]


nurul bila mao tinggi > , < ? prada ? ahax cun !

jay. . HAHA . ! korang awesome gila . . tahu lha kacep due nih ! tapi, for me korang sangat enjoyable ! ! ape pon same kann ? HAHA . . suka do ! geng lepak ! ouh, mana lgy , H12 korang lha ! hee. . jaga attitude yeah ! form 5 dah ni , eh, matang sikit nurul ! HEHE . . ye lha, prada pon ! but, kau keep on chill jyeah ? . . kau HOt do, sumpah ! ape pon. . we are still forever heh . . don't forget ya ! miss u guys . . heh > muahhh =*

Monday, 21 November 2011

Hey blogger :)

assalamualikum !
jyeaahh . First time blogging and completely no idea what to post about .
So peeps , enjoy my post after this yeah ? HAHA . . see ya !