Saturday, 31 December 2011

Addicted LOL

Haloo ? Mak aih , Lamanya Tak Update ini blog !

Well , Now , One day before balik to My Hostel anyway ..
Sangat menakutkan , because yeah , SPM Waiting and Coming .. Haa ?
Cuak Cuak !
Aduh , My things langsung Tak berpacking lagi , even dah berapa kali angkat bag . HAHA !
Boo , Apa-apa aja lah ,

I'm Now addicted to FOSTER THE PEOPLE ! 
Damn ! 
Hot stuff gila lagu dia ! Best lha ..
Even suara vocalist tu macam girl , tapi awesome habis .. Anyway , 
Itu aje kud .. Bye ~




Tuesday, 27 December 2011

Movie . erk ?

Hey hey hey , Hmmm...
Awesome + Adorable today ?
Ye ke ?
Ehh , tak sangat..

Yesterday , 10.15p.m. .. Ticket to GSC " MISSION IMPOSSIBLE 4 "..
Gempak habis ! 
Ohh , Pelakon : Tom cruise ..
Handsome nya dia .. Even dah berumur .. Tetap awesome ..
Anyway , the movie memang sangat best , Kalah lha cerita Hantu Kak Limah ke , Apa - apa lha yang budak remaja Melayu suka tengok .. I guess , . Movie tu even extreme juga , but well .. Almost all okay lha .. Exciting when we watched .
Best tak terkata .. Because , suspens sangat movie tu .. Lepas satu , satu gimix dalam movie tu .. Whoahhhh ???




Memang rugi lha if you guys tak tengok ...
Anyway , the best movie ever ..
MISSION IMPOSSIBLE 4 !
Rhh , Wait ! But , FYI , Tom Cruise dah agak tua sikit ... 
HEHE ... 


So , Assalamualaikum / Peace be upon ..

enedrem , 2210 , 124728DEC

Thursday, 22 December 2011

Tertarik !

Hey , Lama sangat tak update BELOG !
Assalamualaikum and Hi there !

Look , I'm On My way to Kuala Lumpur here .. 
Sempat lagi nak tulis something ..
Actually , Tertarik dengan two things .. 

 Bukan ni lha .. <3

Yang ni ..

  Ni , Molossia ~

Molossia is the smallest Republic in the world if I'm not mistaken ..
The Molossian Nation was founded on May 26th, 1977 I. Known at that time as the Grand Republic of Vuldstein, James Spielman was declared King James I, and Kevin Baugh was declared Prime Minister. After a short period of sporadic activity the nation entered into a period of dormancy. King James I, though still monarch, ceased to be active in the kingdom at that time. The Kingdom continued on, without the direct participation of the King, and continued to be developed by the Prime Minister. In 1980 III it was renamed the Kingdom of Edelstein, and in 1988 XI it was renamed again, this time as the Kingdom of Zaria. The Kingdom existed as a nomadic government, without a home. Carried on by the Prime Minister, the Government traveled to Europe. While in Europe, and after its return from Europe in 1992 XV, the Kingdom prospered and grew culturally. 

Cool Tak ?

Then .. One more ..


Tanner Patrick babe .. 
Sumpah adorable this guy .. Boleh buat the fanatic melts .. Hua ='::)
Gorgeous when he did the cover Paradise by Coldplay ..
I realise when youtubing , Erk , ye ke ? , Foster the people , Helena Beat .. Pumped up Kicks .. He is awesome .. 
Byebye biebir , Welcome Tanner :)

That's all .. Assalamualaikum ..
Otw , KL here I come ..

enedreme2210 , 

Monday, 19 December 2011

Kontang ??

Hoi Hoi .. 
Kejam . So , Assalamualaikum and hye !
Posting lagi .. Now what ? 

Okay , really shocked ? Want to know ? 
Just imagine why is my title kontang ! Tadi tu , texting my friend , ceyh , padahal I tak pernah text dia pun , tetiba . Hanya semata - mata asked him suruh approve friend request in FB . Teruknya ned . 
He did asked me to call . Then , ingat sekejap !. But , punya lha lama hang , bebel sini sana . Dia lha not me okay . * Dalam kepala thinking my kredit berjalan , my kredit berjalan . Kedekut nya ned . Biasalha tu ..  Maxis kan .. Haih , ==' . Semput . Baru reload , suddenly kontang . Weird nya .


sedih >__< hujan ajea ! Bila mahu panas ?
Tak sabik langsung ..

Dah lha , itu sahaja for now , Erm , 
Bye . ? Erk , HAHA ..

enedrem 2210 , 19 Dec , 2343 .

Saturday, 17 December 2011

Bhahahaha !! Hardcore

Hello ?
Ops ! What the fish !
* Ceyh , Tiba - tiba ajea , well actually sudah lama aku tak berBELOGING ni ..

Last two days , if i'm not mistaken , braces bawah alhamdulillah selamat dipakai ..
But , then , as usual , sakit tu yang sangat tak boleh tahan ! Okay , yesterday , ( 17 Dec ) , HAHA !
Balik my village , dekat ajea , biasalha , kalau balik kampung mesti semua benda mahu try kan ? Ceyt , * Jadi budak kampung Stylish Habiss !! 0___0 .. * Ye ke ?
Dekat kampung pula , wan ada kedai runcit , habis lha kalau cucu dari IM balik , ROGER terus !!
Adik aku bagi ice-cream potong half , sedap gila .. Ada buah mempelam dalam tu , Aku terus gigit , dah tak ingat dunia kan , Haih , Maklumlha .. ! Tiba-tiba , Kriuuuuukkkkkk !!!!
Boh , ludah balik ! Stinky nya .. Erk !
Besi aku tercabut satu biji , hmm .. Apa lagi , terkedu kejap !
Nasib Daddy kata , nanti pergi klinik , But until now tak okay , wait until next friday baru doctor ada .. Sabor ajea lha NED !

Next story , * Banyak betul story nya .. Eh , suka hati aku lha !! Sibuk ! 
Bhahaha , last thursday , pergi melawat Cikgu Salina .. Siapa dia ?
Ha , She's my Account teacher ! Awesome habis cikgu .. Dia sakit , dekat HTAA , Sedih tengok her condition , ='( sobsob... Itu ajea .. !

* eh, Pagi tadi cycling lagi , pancit Wooo .. Nak kurus punya pasal , sumpah tak ikhlas , 
BooBooo..


Bye ! Assalamualaikum~
enedrem , 18 Dec , 1001 , 2210imy <3


Monday, 12 December 2011

Like and i know it ~

Fuhh ,,

So long rasanya tak tulis apa-apa in this Blog ..
Well, semenjak dua menjak , sakit kepala , and no point nak tulis ..
Now , HAHA !
That day , pergi hang out dengan my friend Kiela Roslan .. Enjoy habis . Ye lha , Bukan apa pun just pergi makan ice-cream McD and then , ambil adik kat DAVINCI ! 

Just nak share a bit , punya lha tak ku sangka dan tak ku duga , Jam sangat teruk time kami nak keluar dari Megamall Kuantan tu , Fuh , Rasanya dah habis awal dah around 4.30 p.m , Keluar ...
Tengok-tengok , WOW ! Panjangnya lane..

But , I just want to say a bit , To all drivers .. Tak kira lha , the one yang muda ke tua ke , Kalau dah nama you are a driver , Better ada perasaan sikit ya , I mean time driving tu , berpada-paa lha sikit .. Bg signal ke nak masuk , ni tak pun , main redah jea .. Susah lha kalau semua orang nak jaga kain sendiri tanpa fikirkan orang lain.. People semua ada feeling lha ..

* Ingat ya drivers *

Continue , Kami hangout best sangat after ambil adik dari class we all terus pergi makan dekat TAJ !!!! Awesome sangat..
Menu :

Kiela + Me : Roti tissue ( Punya lha tak pernah makan nak try )   Excited *
Izmeth and Izfard : Roti canai
Tasha : Roti telur ..

Total : RM 17.80..* Nasib baik cukup duit ,

Lama Lepas tu , We all pergi rumah mama Kiela , Snapping pics yang paliing best !!
Around 8.10 p.m. Move balik rumah :

      cool habis i like <3


Thanks , Credit to : Kiela Roslan .

Friday, 9 December 2011

Posting Again !!!!!!!!!! ~~~ ^___^

Hello , 
Posting Again .. Ala, Let me be .. 
Ohh, Today banyak betul kerja kena buat , Maklumlah parents went to KL this morning ..
Penat sangat pagi tadi :


Pergi cycling dengan adik - adik .. Wow !! Amazing sangat ! Tak pernah pergi pagi-pagi buta suddenly, cycling .. PELIK BIN AJAIB sungguh .



Syok sangat .. Jumpa pula banyak kereta .. Huahuahua !!!
Nasib baik lha Izmeth and Tasha Okay ! Disiplin lha juga..Maklumlha budak baru dapat fixie birthday dia kan ! Nak ajea cycling ..




Kepuasan cycling ! Then , Balik . Mummy And Daddy pula pergi KL !
Petang kena hantar adik lha pergi DA vinci nya !! Lepas tu , Hang out lha dengan my friend Kiela ! Syok Wooo !!! Pukul 5 baru pergi ambil dieorang balik .. Fuh !


Kiela Credit to you :


 Thanks babe ! <3 ..


Okay lha , I'm not in the mood of shower yet , Mahu lepak with my little bro, gemuk tu , Aseef ..
Bye ! <3


Posted : enedrem2210 , 1115, 10 Dec

THANKS ARIF SAI'DIN ! ~

WINK WINK WINK . . . .

Hello , Lama sungguh tak beblogging ! Macam itu ke eja ? Haih tak peduli layan ajea ..
Well, Just want to say thanks to my dear buddy Arif Sai'din , Hadoy ! Sorry Market kan nama kau
HAPPY SANGAT WEYH !! EARLY MORNING DAPAT NAMA ! JAP : (TENGAH OVER EXCITED ! MARKET KEJAP KAU PUNYA YEA ARIF , NI :



Hebad gila lha , Bagi Aku yang buta IT ni ..


THEN, GEDIK GEDIK PULAK SURUH DIA TOLONG BUAD JUGAK FOR ME ..
* NAK JUGAK DIA * SUKA AKU LHA ..

LOOK :


Wooo... Cool sungguh !!! Thanks yea Arif ! 

Kit kat lha tahun depan !! <3 <3
Eh , Wait ! * Jangan marah yea ehem ehem .. Arif , kau faham . Cee ~

Bye !

Posted LOL : enedrem2210, 1048 , 10DEC

Monday, 5 December 2011

Long Time ~

Ohh, Hee ..
Lamanya rasa tak tulis belog > __< 
Haih ! , Maklumlah ,, Penat sangat buat kerja .. Lagi pun , baru balik dari Negeri orang . So, nothing to share . Well, Just want to say yesterday , Izmeth and Izfard baru pergi kem.. So, rumah ni sunyi sangat .. Yang tinggal , me , Tasha and adik .. Argh ! Bosan nya duduk dekat rumah .. Homework pula banyak sangat .. EEEEEE !!!
Nasib baik English dah siap.. Then, Physics,. Ohh, Akaun , Addmaths, Chemistry, Bio.. Fuhh ! tak buat lagi.. Aihh ! Tak apa kud . In process.. Hee

Btw , Miss My friends ..
Form 4 Shah , Hee. Eximius 0812 . Haa !
<3


Friday, 2 December 2011

Terengganu and Kelantan ! Here I am =)

Jyeah !

HOHO, well., Best tahu tak experience pergi dekat negeri-negeri ni..
Biasa lah, orang tak pernah pergi Kelantan.. Terengganu tu selalu lah sebab selalu pergi Kemaman.. But, Kelantan.. Adik-adik and ned first time sampai sini..

_TERENGGANU _

Fuh !! Syok sangat .
Hari Khamis, pergi Terengganu duduk rumah MAMA IDIN, then, tidur dekat homestay Pulau Duyung ! Weyh ! Memang terbaekk lahh.. Cantik sangat tempat tu, scenery ! Whoah !!!
Lawa sangat. .
Biasa lah homestay kan ? mana tak nya, nak kata semua complete tu, tak ada lah, but, cukup setakat kelengkapan yang penting ada okay lah tu..
Wow, early in the morning , adik-adik ned pergi belakang rumah and stay kat jeti.. alamak, tapi time ni ned tak bangun lagi kud, lewat sikit.. Dah janji dengan adik-adik nak pergi round kampung pulau duyung tu, HEHE,, tengok-tengok dalam pukul 9 pagi baru kami pergi..
Cantik sungguh pemandangan tempat tu.. =)












Kami sekeluarga one day je ada dekat Terengganu.. Because ingat kan nak balik tomorrow..
Jalan-jalan pula dekat pasar payang !!!
Imagine, apa ada dekat pasar tu ??
Ehh, pasar mesti lah ada ikan, sayur, HAHA ,, macam-macam lagi,.
Lupa pula nak masukkan pics.. Maklumlah card reader rosak. Tak apa, nanti upload lah..
Lepas kami pergi pasar, cari baju batik daddy.. Pergi kedai ni, tak kena sini tak kena.. Haduiii!!!
Macam-macam.. +__+ ..
WOW ! Kami ingat memang nak balik dah that day, tengah duduk santai dekat depan pasar tu, Mummy, pujuk my dad ajak pergi KELANTAN !
At first, daddy tak mahu pergi sebab ye lah.. Daddy tu tetap pendirian.. Habis anak-anak pujuk daddy,. Kami mana pernah sampai Kelantan ni.. Last-last, daddy makan dengan pujukan kami !\
Kembang kejap =)

We arrived Kelantan around 1830 .. (Friday)


Mummy dah set up dekat mana we are going to stay.. Haihh !! Terkejut lah pula we all when she said homestay tu rumah kampung ???
At first, memang lah anak-anak dia happy sangat, maklumlah tak pernah duduk kat dalam rumah kayu.. Izfard, Izmeth .. Suka sangat.. Rumah tok kami tak ada lah kayu, zaman pun sudah moden, apa lagi, batu lah !
Ish, seram tahu tak rumah kayu tu, macam ada hantu je,. Takut sangat,. Malam-malam ada bunyi..
Krik, Krik , Krik.. ????   Tasha takut sangat, bilik dalam rumah tu ada yang pecah tingkap, bilik tu lah jadi bilik ned + tasha.. Scary-scary !! But, daddy kata tak ada hantu pun.. Alah, biar kan ajea.. Kami sampai rumah dalam pukul 1 ke 2 pagi, because we went to Wakaf Che Yeh a.k.a Uptown Petaling Street yang ada dekat KL tu,.. Tengok ni..






Agak-agak pagi macam tu yang first bangun for sure my beloved granma, TOK !
Bangun, kejut pula cucu-cucu sekali nak sembahyang subuh.. Lepas bangun, tiba-tiba terdengar mummy cakap " Semua macam tak selese je tinggal kat sini, kena pindah ni " 
:) Hoi Hoi..
Tersengeh macam kerang busuk bila dengar dah lah baru lepas shower,.. HEHE, Then, Tasha and me pergi cari breakfast across jalan and beli .. Mahal juga satu nasi lemak cost RM 2.00
Mahal nya ! Okay, then kami ke Pengkalan Chepa ! Not bad but so hot..
Banyak kami beli baju.. Ye lah, bawa baju for 2 days je, tak tahu pun yang nak perginya around 4 days kan ? So, Izmeth and Izfard dapat baju, so do I , Tasha sekali.. Eh, Mummy and Tok pun beli sekali.. HEHE.. Kelakar lah pula rasa kena beli-beli baju..
But, kesian pula dekat daddy.. Baju tido je ?? Eh, tak apa.. Dia dah ada baju batik yang baru beli... SEMART LAGI !
But, before we went to Pengkalan Chepa.. We visited our NEW HOMESTAY ! Which is located near by WAKAF CHE YEH ! Dekat sangat
Cantik lah juga ! But, weyhhh !! Dalam kampung juga, takut juga , scary juga ! Apa ni, ?? But, better than yesterday.. Look , tak ada picture lahh.. Soon ya .. =__=




* We are trying to suit ourself here *

Credit to :
My mom, My dad, Tok, Tasha, Izmeth, Izfard< adik( ASEEF)

Have A nice day !
=)



Thursday, 1 December 2011

Bestiee ? Yes !

Hello !
Bestiee =)

Okay , I have two bestieess , One girl , For sure Intan Hamzah
The boy , Azlan Suhaimi , Hee~

Look :


Intan , Hee~ Cute ~


Look :

                   
                                                                                                Ni pulak , My friend , Alin , Sori , Posting               
                                                                                                               Kawan baru maa~ 
Mahal pose ni , Bak kata dia lha .. Kesah apa aku ~ 
                                         Ned gitu ,,                             





Itu jea kud , Bye ~ 

enedrem 2210 ,