Thursday, 24 November 2011

braces ! ! arghh !

ned speaks about her braces,

hello , this is my first time wearing braces. . ohh , best experience you know. . okay, maybe semua orang tak berkesempatan dapat pakai braces ni , just nak story sikit about it. . mula-mula pakai, first appoinment dengan doctor. . my dad and mom bawa pergi jumpa doktor kat klinik apa ya ? ohh, klinik DANA . . dekat dengan jalan teluk sisek tu in kuantan , , HAHA . . ingatkan nak pergi buat dekat UIA KUANTAN , tapi since klinik ni open, senang sikit . . tunggu punya lah lama dekat UIA , baik pergi sini aje. . 

oh ! starting dengan appoinment doctor 17 NOV , dia just ambil acuan then ukur gigi. . tak ape kud yang tu. . then, buat scalling ? macam tu ke ejaan dia ? ohh, kalau salah sorry.. after that, tiba lah time gigi ni kena pakai besi. . hari ini lah, 24 NOV dengan doktor SHARIFAH . . sian doctor tu , penat-penat jea datang dari KEMAMAN semata-mata gigi ned. . tak apa, kenalah berkorban demi kerja kan ? sangat baik orang nya . . she's just a young lady. .

 eh, nanti dah besar nak jadi DOCTOR ! Suddenly teringat time dalam kereta chit-chat dengan mummy. story about this lah kerja seorang doctor ni. .mummy cakap 'jadi dentist tak best, ! ned: ohh, kenapa pulak ? " She replied " ye lah jadi pakar sakit puan lagi best, ! I replied, memang lah nak jadi pakar sakit puan suka sangat. . ! Daddy suddenly interupted " Nak jadi macam mana kalau result BIOLOGY 40 % jea ? " Hish,time ni semangat I dah jatuh dah.. I tak putus asa lagi time ni, continue back, "ehh Daddy ni, nanti dulu belum lagi tiba masa" Semangat dah berkobar-kobar balik ! Mummy said " Mummy suka lah tengok budak-budak baya you dah jadi doktor kat hospital " I pulak terdiam while thinking. . OHH , Hope One Day I'm The One yang mummy cakap tu. . ! lepas tu habis sebab daddy hang on the phone. . HAHA . . 
HISH ! ned sambung cerita, Mana ya ? Braces eh ? Okay.., tapi yang pelik nya atas jea dulu dia pasang. . so, nak tak nak layan jea. . mula-mula penat sangat buka mulut letih ! lengoh pipi ni.. then one by one besi dia pasang kat mulut. . nak tahu tak ned ada gigi yang kena cabut !! 

ohh tidakkk ! tapi, next appoinment.. lama-lama lepas dia pasang rasa pelik dekat mulut, macam ada something jea timbul .. then, daddy bawa kami breakfast nasi lemak dekat restoran melayu.. Time tu, tak cakap apa dah perut dah lapar sangat. . Tak fikir dah ada braces ni, makan jea. . HAHA .. and then, baru sedar ohh ada makanan terlekat kat gigi. . HAHA . . lapar punya pasal. . Tadi tu, ada juga doctor suruh beli toothbrush, lepas ni memang ned kena jaga betul-betul lah gigi. . everyday kena brush after eat. . Penat nak kena jaga ni. . But tak apa. . Ohh ya , lupa nak bagitahu price.. ish !, tapi tak payah lah, sebab complicated sangat. . If you guys nak buat, try tanya doctor sendiri ya ! It's not being proud for wearing braces, but just want to share my experience. . 
Thanks ya ! So sorry peeps !
XOXO enedrem, 24nov 1824

3 comments:

  1. salam..
    dtg myemak..
    xnk ckp pon nk tny..
    bape range hrga die

    ReplyDelete
  2. wslm.. Hey , Oh, actually . Entah cos ni klinik might be private kud, so, charge around 5000+ .. If in Uia, u can get free if u are student and others if im not mistaken ..

    ReplyDelete
  3. Salam.. tnye ckit.. mase mula2 jmp doc tu kene byr brp?

    ReplyDelete